Pelletkachel subsidie 2019

Hebt u in 2019 een pelletkachel gekocht, of overweegt u om er een te kopen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een pelletkachel subsidie van tenminste €500,-. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is de pelletkachel subsidie?
Deze subsidie is een tegemoetkoming bij het kopen van een milieuvriendelijke pelletkachel, om zo een duurzame verwarming te stimuleren. Op alle Ravelli / Nordic-fire pelletkachels zit subsidie.

Per huishouden is er een bedrag van minimaal €500,- beschikbaar als u in 2018 of 2019 een pelletkachel koopt (of al gekocht hebt). De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de grootte van de kachel, met een minimum van €500,-. Een van de voorwaarden is wel dat de kachel een vermogen heeft van tenminste 5kW tot 500kW. Per kW krijgt u €50,-, met een minimum van €500,-.

Wat als mijn kachel niet in de lijst staat?
Om deze subsidie te krijgen, moet de kachel aan een aantal voorwaarden voldoen. Staat uw kachel niet in de lijst met goedgekeurde kachels? Dat betekent niet automatisch dat deze niet in aanmerking komt voor de subsidie. De lijst met kachels die in aanmerking komen voor de subsidie wordt namelijk regematig vernieuwd. Mogelijk voldoet de door u gewenste kachel wel aan de eisen, maar is de kachel nog niet meegenomen in de meest recente lijst.

In dit geval kunt u contact met ons opnemen, zodat wij kunnen zien of deze kachel in aanmerking komt. U kunt ons bereiken via onze webshop PelletkachelsHuis.nl, of door te mailen naar info@pelletkachelshuis.nl. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0514-569405.

Subsidie aanvragen
Om de pelletkachel subsidie aan te vragen, zijn er een aantal zaken van belang.

1. De kachel moet op de lijst met goedgekeurde pelletkachels staan.
2. De kachel is na 1 januari 2018 gekocht. De pelletkachel is nieuw, u hebt een betaalbewijs en dat staat op uw naam.
3. U vraagt de subsidie voor de pelletkachel aan binnen drie maanden na het tekenen van de offerte (de koopovereenkomst).
4. Op het moment dat u de subsidie aanvraagt, is de pelletkachel betaald en in werking.
5. De pelletkachel is in Nederland geïnstalleerd.
6. De pelletkachel mag niet binnen een jaar na de datum van de subsidiebeslissing verwijderd worden.

Voor meer informatie en/of vragen, kunt u ons bereiken via onze webshop PelletkachelsHuis.nl, of door te mailen naar info@pelletkachelshuis.nl. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0514-569405.

Maak kennis met de Nordic Fire Duo 7!

De pelletkachel Duo 7 (en 9) is de nieuwste pelletkachel met automatische reiniging van de branderbak en met convectieventilator.

Door de kantelbare branderbak heeft deze kachel een volledig geautomatiseerde reiniging. De pelletvoorraad van circa 16 kilo gecombineerd met de extra grote aslade maakt het mogelijk om tot twee weken te stoken op maar 16 kilo pellets. Het is ook mogelijk een houtblokkenset toe te voegen, zodat de kachel dan net een houtkachel lijkt. Hiermee creëert u nog meer sfeer in huis. De kachel heeft ook een afstandsbediening en een regelbare ventilator.

Bekijk de uitgebreide specificaties op onze webshop!