Waarom Ravelli

Let op: bent u van plan een Ravelli pelletkachel aan te schaffen? Vergeet dan niet uw subsidie aan te vragen! Bekijk deze link voor meer informatie. Ravelli is een van de meest bekende a-merken voor pelletkachels. In Nederland wordt dit merk verkocht onder de naam Nordic Fire.

Wat maakt Ravelli zo bijzonder?
De kachels zijn van hoogstaande kwaliteit met een hoog rendement (tot 93%, er blijft dus maar 7% as over van de pellets die u gebruikt). Bovendien worden ze uitgerust met een aantal technische foefjes, die de kachel nog beter maken in gebruik en duurzaamheid.

Natuurlijke convectie
Een van deze foefjes, is wat we noemen ‘natuurlijke convectie’, oftewel: natuurlijke warmte. Dit wordt ook wel stralingswarmte genoemd, waarbij de hitte die de kachel uitstraalt de lucht in de omgeving verwarmt. De kachels hebben een speciaal ontworpen design dat deze manier van verwarmen optimaliseert. Daardoor is de kachel heel erg stil in gebruik.

Mocht de natuurlijke convectie op bepaalde momenten niet snel genoeg zijn, dan zijn de Ravelli pelletkachels ook nog uitgerust met ventilatoren. Op deze manier wordt koude lucht door de kachel gezogen en er aan de andere kant verwarmd weer uitgeblazen.

Andere foefjes zijn de klokthermostaat (hierdoor kunt u instellen wanneer de kachel aan en uit moet gaan), een glasreinigingsysteem (hierdoor blijft het glas veel langer schoon) en GPRS (hierdoor kunt u op afstand de kachel aansteken of doven, m.b.v. uw telefoon). Al deze foefjes kunt u instellen wanneer u wilt, via het touchscreen of de bijgeleverde afstandsbediening.

De Ravelli Aria! De pelletkachel Uniek en strak design!

De Ravelli pelletkachel Aria is een prachtige kachel die mooi compact is. Bij de Aria wordt geen gebruik gemaakt van een ventilator om de warmte te verspreiden en daardoor is deze uitvoering zeer stil. Combineer het met het mooie vlambeeld en je hebt een aanwinst voor je woonkamer of keuken te pakken. Ideaal als bijverwarming en zelfs als dit model niet brandt is dit model zeer mooi door het unieke design. De Ravelli Aria staat op een voetstuk van met de hand bewerk eikenhout.

RDS Systeem
Het nieuwe ingebouwde RDS systeem zorgt er automatisch voor dat de verbranding van de pelletkachel optimaal is. Zo brandt de Ravelli Aria in ieder unieke situatie optimaal. Een bijkomend voordeel is dat het rendement stijgt en dat het pelletverbruik daalt.

Bekijk de uitgebreide specificaties in onze webshop!